Olaplex прави косата естествена и здрава

Красота

Продуктите на Olaplex печелят милиони почитатели по целия свят през последните 10 години. Популярността им се дължи на иновативната им формула, базирана на концепцията за възстановяване на нарушените връзки в структурата на косъма. Историята на компанията започва в малък калифорнийски гараж, за да достигне до настоящия момент, в който брандът е един от международните лидери в сферата грижа за косата. От Olaplex са убедени, че всеки заслужава да има здрава, жизнена и красива коса, която дава допълнителна доза самочувствие и увереност в начина, по който влияем на околните.

Olaplex помага при увреждане на косата, причинено от различни фактори

Едва ли си даваме сметка, че факторите, които увреждат косата са много и различни, някои от тях дори от неподозирани източници.

Първата голяма група фактори, които влияят негативно на косата са топлинните. Тяхното въздействие се проявява когато използваме маши, сешоари, преси за изправяне и др. Вредата от топлинните източници може да бъде избегната, ако преди оформяне на косата нанесете Olaplex 7. Маслото за интензивно възстановяване на увредена и третирана коса предпазва и от вредните UV лъчи на слънцето, което означава че противодейства и на факторите на околната среда, които влияят негативно на косата, в това число екстремни горещи и студени условия. Използвайки продукта редовно ще забравите завинаги цъфтящите и заплитащи се краища на вашата коса. С Olaplex 7 вашата коса ще стане по-сияйна и бляскава!

Различни химически фактори също увреждат до голяма степен косата, затова е важно да я предпазим качествено. Използването на различни бои, къдренето, прилагането на релаксанти и кератиново лечение неминуемо повлияват на структурата на косъма и водят до увреждане и накъсване на косата. Замърсяването също оказва своята негативна роля, тъй като генерира свободни радикали, които проникват в структурата на косъма и причиняват увреждане. Ефикасно противодействие на тези фактори осигурява неколкостепенна терапия с Olaplex. Важно е да знаете че продуктите с номера 1 и 2 се прилагат единствено във фризьорски салони, тъй като е нужен специализиран подход при дозирането и нанасянето им. За домашна грижа са подходящи продуктите с номера 0, 3, 4, 5, 6, 7, 8 и 9.

Как да използваме ефективно продуктите на Olaplex у дома?

Експертите на Olaplex препоръчват да се започне с комбинирана терапия с Olaplex 0 и Olaplex 3. Двата продукта може да бъдат използвани в домашни условия дори и без преди това да сте посещавали салон за предходна терапия. Те се нанасят върху влажна коса и се оставят да подействат от 10 до 30 минути, след което се отмиват с шампоан и следва стилизиране на косата. Olaplex предлага продукти и за тази последваща грижа. Възстановяващият шампоан е с номер 4, като е добре да го комбинирате и с балсама Olaplex 5, който хидратира допълнително и предпазва косъма от накъсване. Полезни за качествената грижа за косата са също изглаждащият крем без отмиване Olaplex 6, както и защитното масло Olaplex 7, чийто ползи при термозащита вече изтъкнахме по-горе. Хидратиращата и подхранваща маска Olaplex 8 може да използвате толкова често, колкото косата ви има нужда, а антиоксидантният серум Olaplex 9 поставя финалния акцент в качествената грижа за косата като предпазва от замърсяване и фиксира прическата.

Независимо дали често променяте цвета на косата си или никога не сте я подлагали на подобни въздействия, Olaplex ще се погрижи по най-добрия начин за нейното здраве и красота!

Последна актуализация е направена на 17.10.2022 от pavel

Оценете статията
Креативни Инфо
Add a comment