Бебешките проходилки безопасни ли са за вашето мъниче?

Дом и семейство

Въпреки името им, въпросът безопасни ли са проходилките е подвеждащ. Въпреки че може да се нарекат проходилки, те всъщност не са подходящи за бебета.

Не казваме да избягвате напълно проходилките, тъй като разбираме колко полезни могат да бъдат те за родителите. Те могат да предпазят детето ви от проблеми, като същевременно му помагат да свикне с движението на ходене, докато краката му стават по-силни и правят първите си бебешки стъпки. Въпреки това бихме ви посъветвали да бъдете предпазливи и да сте наясно с рисковете, които могат да представляват.

Безопасни ли са проходилките?

Като родители искаме да запазим децата си възможно най-безопасни и педиатричните физиотерапевти казват, че ранното използване на проходилки може да причини наранявания, както и проблеми в развитието, които могат да възникнат в резултат на ранното използване.

Някои проходилки се рекламират за бебета на възраст от четири месеца. На тази млада възраст е много по-вероятно вашето бебе да се нарани в проходилката. Това може да причини наранявания на главата, заклещени крайници, както и падане. Дори и да са достатъчно големи за проходилка, важно е да наблюдавате бебето си през цялото време.

Това е така, защото бебешката проходилка може да позволи на детето ви да се движи по-бързо и да вижда повече, което увеличава риска то да достигне до опасни неща и да посегне към предмети над тях.

Рискове за развитие.

Не забравяйте, че бебешката проходилка не е необходима, за да помогне на детето ви да се научи да ходи. Те естествено ще започнат да ходят, когато са готови и е важно да не оказвате натиск върху това като родител. Някои проучвания дори предполагат, че бебешката проходилка може да причини забавяне в етапите на двигателното развитие на бебето.

Проучванията дори предполагат, че бебета, които са използвали проходилка, са имали забавяне в развитието, когато става дума за етапи на тяхното развитие в сравнение с бебета, които не са имали проходилка, което показва, че проходилките не са необходимост, когато става въпрос за развитието на вашето бебе.

На колко години трябва да е моето бебе, преди да започне да използва проходилка?

Бебетата могат да започнат да използват проходилка от шест месеца. Те също така трябва да могат да седят уверено сами и да държат главата си изправена. Добре е, ако смятате, че вашето бебе не е готово за проходилка да не го слагате. Някои деца не са готови, докато не навършат осем или дори девет месеца.

Колко време трябва да е бебето в проходилката?

Според специалисти, бебето не трябва да използва бебешка проходилка за повече от 20 минути наведнъж. Продължителното използване на бебешки проходилки може да забави прохождането или дори да накара бебето да ходи на пръстите си за по-дълго време. Следователно, когато бебето ви използва своята проходилка, трябва да се уверите, че краката му остават плоски на пода.

За още полезни съвети посетете онлайн магазин tedko.bg, където можете да избирате от голямото ни разнообразие проходилки за деца.

Последна актуализация е направена на 15.09.2023 от Мартин

Оценете статията
Креативни Инфо
Add a comment